top of page
  • Фото автораЛюбов Слободянюк

Читання після сніданку

Уявіть собі: «…ви прийшли до дитячого садочку, привіталися зі своїми друзями, поснідали смачним та корисним сніданком, запили це все молоком, чаєм, соком…, і вас запросили чемненько сісти… і … слухати цікавезну книгу. Ну як перспективка? Подобається? Ото ж бо!». І вихованцям старшої групи ЗДО №28 також сподобалося. Сьогодні вони стали учасниками «Читання після сніданку».

Переглянувши, запропоновані бібліотекарем книги, дітлахи обрали одну для читання. Їх вибір припав мені до смаку одразу ж… Сьогодні, ми читали неймовірну збірку від видавництва «Промінь» - Абетка Дружби.

До цієї збірки ввійшли оповідання, вірші, казки, прислів’я та приказки про дружбу. Діти у такому віці повинні розуміти й засвоювати основи дружби, вміти дружити, вибирати й цінувати друзів. То ж, на прикладі героїв творів ми вчинилися цінувати дружбу.

Найбільше припала до смаку казка Михайла Слабошпицького «Хлопчик Валь», у якого було найзаповітніше бажання – мати розумного чотирилапого друга – собаку. Дітлахи дізналися, хто йому в цьому допоміг, також з’ясували, як потрібно ставитися до своїх друзів, навіть, якщо це тварини.

Правила друзів для всіх однакові, неважливо, чи твій друг тварина, чи людина. Потрібно себе поводити чемно, не ображати своїх друзів, піклуватися про них, адже у відповідь ти отримаєш таку ж любов і дружбу, яку ти віддаватимеш сам.

Завершилися наші читання відгадуванням загадок, які також дуже сподобалися нашим дітлахам. А мене вразило те, що загадки траплялися іноді доволі складні, але це не стало проблемою для них, відгадки говорилися майже відразу.



74 просмотра0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page