top of page
  • Фото автораЛюбов Слободянюк

Храми – це наша історія

День Хрещення Київської Русі – України – державна пам’ятна дата на честь Хрещення Русі, що відзначається в Україні щорічно у день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира - 28 липня. В цьому році ми святкуємо 1033- річницю Хрещення Київської Русі-України.

Найдавнішим храмам, що збереглися з давньоруської доби – близько тисячі років. Ці церкви пережили пожежі, навали, розграбування, війни. Водночас вони залишаються живими свідками періодів розквіту в нашій історії, доказом давності нашої культури.

Пропонуємо вашій увазі віртуальну експрес-інформацію по храмах нашої країни.

Також ви матимете змогу познайомитися з унікальними книгами серії “Національні святині України” які є у нас в бібліотеці.

З них Ви дізнаєтесь про релігійну, культурно-історичну та мистецьку спадщину, зосереджену у найвизначніших храмових та монастирських ансамблях України, включаючи і ті, що були знищені протягом XX століття.

У них своє життя, своя історія, своя доля. Скільки всього вони "побачили" на своєму віку! Мені іноді здається, що вони "дивляться" на нас із докором: ми все кудись поспішаємо, боїмося не встигнути... А чи варто так жити?




51 просмотр0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page