top of page
  • Фото автораНаталия Котляр

Толерантність у міжнаціональних відносинах – шлях до миру!

Обновлено: 25 дек. 2022 г.

Толерантність….Наскільки вона важлива та необхідна в сучасному світі? Не всі у суспільстві можуть, або хочуть проявляти це благородне почуття.

Особливо, слід приділити увагу толерантності у міжнаціональних відносинах, адже це – шлях до миру. Так склалось, що за весь час існування людства, у світі панує вседозволеність, нетерпиме ставлення до людей, які мають інші цінності, культуру, розмовляють іншою мовою, мають інші політичні погляди або сповідують іншу релігію.

Чому так актуальна толерантність у сучасному світі, чому виникають міжнаціональні сутички та конфлікти, які часто переростають у війни? Знайти відповіді на ці питання допоміг діалоговий майданчик «Толерантність у міжнаціональних відносинах – шлях до миру», який провели бібліотекарі бібліотеки-філії № 10 спільно з учнями 8 – А класу Ліцею №10.

Учні ознайомились з поняттям «толерантність», які риси характеру притаманні толерантній та інтолерантній людині, з’ясували чому виникають міжнаціональні конфлікти та які існують шляхи їх вирішення.

Використання різноманітних цікавих вправ, а саме: «Розшифруй у WordArt!», «Дерево толерантності», «Плутанка», допомогли учасникам заходу з’ясувати наскільки актуальна та необхідна толерантність в сучасному світі. Це саме те, чого так не вистачає сьогодні людям, важливо бути толерантними один до одного!







26 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page