top of page
  • Фото автораЛюбов Слободянюк

Сім стежок Григорія Сковороди

Хоч не одне уже пройшло століття

З народження Сковороди,

Та мудре його слово

Жило, живе і житиме завжди.

( Андрій Галушко)

Григорій Сковорода – непересічна особистість в культурному житті України, через сотні літ від дня народження він залишається нашим сучасником, чиї мудрі поради допомагають і ще будуть допомагати кожному з нас розібратися у надзвичайно цікавому, але непростому житті, допомагатимуть нашому народу згуртуватись у складну та відповідальну добу.

В цьому році виповнюється 300 років від дня народження на нашій землі великого сина українського народу.

Працівники бібліотеки-філії №10 не залишились осторонь відзначення цієї знаменної для України дати і підготували та провели спільно з учнівською молоддю ліцею №10 на платформі Google Meet літературну подорож «Сім стежок Григорія Сковороди».

Всі ми, мали щасливу нагоду пройтися стежками його життя, пригадати окремі сторінки його творів, адже двадцять п’ять років мандрував дорогами України незвичайний подорожній, проповідуючи серед народу свої філософські та соціальні погляди.

Усі учасники та присутні дізнались багато нового про видатного філософа, задумались над сенсом свого життя, над поняттями дружби та любові в житті кожної людини.

Молодь переконалася: велич Григорія Савовича Сковороди полягає в тому, що такі, як він, допомагали народу лишатися нацією з великою культурою та історією. Він дав нам урок рідкісного, незвичайного життя. Урок того, як можна бути вільним серед неволі і святим серед пекла.







60 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page