top of page
  • Фото автораНаталия Котляр

«Пам’ять Бабиного Яру або Важке повернення у забуття»

29 вересня в нашій державі вшановується пам’ять жертв Бабиного Яру – однієї з найбільших людських трагедій ХХ століття в Україні. До цієї дати демонструються фільми, проводяться уроки-реквієми та уроки пам’яті.

Бібліотекарі філії №10 для учнів 7-А класу ліцею №10 провели на платформі «Google Meet" онлайн - захід «Пам’ять Бабиного Яру або Важке повернення у забуття». Діти переглянули пізнавальне відео «Бабин Яр – трагедія людства на українській землі» та презентацію «Бабин Яр. Забуттю не підлягає!», з яких дізнались про події 29 - 30 вересня 1941 року: німецькі окупанти масово знищили в урочищі «Бабин Яр», майже 34 тисячі київських євреїв, перетворивши його на братську могилу. Це місце, відоме всьому світу як символ Голокосту в роки Другої Світової війни.

Вшановуючи пам’ять жертв трагедії Бабиного Яру, ми продовжуємо осмислювати страшні сторінки сучасної новітньої історії – жахливі злочини проти українців, скоєні російськими військовими та приховані у масових похованнях у братських могилах.

Бабин Яр – це не тільки трагедія минулої війни, це – урок на майбутнє, який знову і зову нагадує, як важливо запобігати насильству, жорстокості та відстоювати справедливість!



37 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page