top of page
  • Фото автораЛюбов Слободянюк

Не мовчи! Розірви коло насильства!

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Основними завданнями акції є привернення уваги громадськості до двох актуальних проблем: запобігання та протидії домашнього насильства та торгівлі людьми.

Щороку до цієї акції долучаються і працівники бібліотеки-філії №10.

Сьогодні, бібліотекарі, спільно з учнівською молоддю ліцею №10, взяли участь у консультпункті «Не мовчи! Розірви коло насильства». Захід проходив за участю заступника директора Олександрійського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Павлом Слободянюком.

Бібліотекар розповіла про види насильства, а також про те, що потрібно робити, куди звертатися по допомогу у випадку проявів насильства у сім’ї та як уберегти себе від насильства. Особливу увагу звернули на насилля в школі, на те, хто стає його жертвою та хто найчастіше ображає.

Фахівець центру розповів про статті кримінального кодексу, за якими можна притягнути до кримінальної відповідальності особу, що вчинила насильство, а також, як запобігти насильству та що робити, якщо ти вже став жертвою насилля, яких правил потрібно дотримуватися, щоб запобігти насильству на вулиці.

Розповів про окремі випадки насильства, з якими він зіткнувся на власній практиці.

Безумовно, подолання такого негативного явища, як насильство в родині, в школах, можливе лише за умови об'єднання зусиль різних громадських організацій та кожного громадянина. І кожен з нас має сказати: «НІ! Насильству в нашій родині».



61 просмотр0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page