top of page
  • Фото автораЮлия Волошина

Здоровий спосіб інформаційного життя

Обновлено: 16 нояб. 2021 г.

У сучасному інформаційному суспільстві ми завалені інформацією. Громадські та комерційні медіа канали ведуть мовлення 24/7. Щоденно друкуються три мільйони газет. Незліченна кількість книг щорічно береться з бібліотек. Цифри щодо отримання інформації в інтернеті - ще більш астрономічні.

Бібліотекарі бібліотеки-філії №10 долучилися до Всесвітнього тижня медійної та інформаційної грамотності-2021 « Медійна та інформаційна грамотність для суспільного блага» і в підтримку провели акцію-пораду «Здоровий спосіб інформаційного життя».

Організовуючи дану акцію, працівники хвилювалися, чи буде потрібна інформація корисною для жителів їхнього мікрорайону. Як виявилося хвилювалися даремно.

Інформуючи населення з медійної та інформаційної грамотності отримали від своїх жителів позитивну реакцію. Вони радо сприймали новий для багатьох матеріал, адже як виявилося, мають багато знайомих, які вірять всім новинам з різноманітних джерел, не знаючи чи це правда чи брехня. І часто буває, що інформація, яку вони розповсюджують є недостовірною.

Жителі охоче долучилися до акції-поради, адже бути медіаграмотним означає бути спроможним знайти те, що ви шукаєте, вибрати те, що вам потрібно, й визначити, наскільки надійною є ця інформація.




67 просмотров0 комментариев

Недавние посты

Смотреть все
bottom of page